Nyzeeländsk hjort är en kvalitetsprodukt som vi är en del av genom vårt arbete. Det är vi stolta över.

- Paddy Boyd, hjortuppfödare

Nya Zeeland – det är långt borta. Produkter som hittar vägen till oss därifrån måste vara av lika utomordentlig kvalitet som hjortköttet med sin mörhet, låga fetthalt och karakteristiska men inte genomträngande smak för att uppfylla alla europeiska mästerkockars krav.

- Bernd Matthies, matjournalist och kritiker
Här går allt så naturligt till som möjligt. Vi företräder moderna djurhållningsprinciper, som möjliggör maximal frihet för djuren, erbjuder dem den bästa näringen och tillförsäkrar dem största möjliga trygghet och skötsel.
- Innes Moffat, Deer Industry New Zealand
Nyzeeländsk hjort håller en stabil, pålitlig kvalitet som inte är påverkad av årstider. För mig är hjortköttet framför allt under sommarmånaderna ett fantastiskt och sunt alternativ till ox-, kalv- och griskött.
- Stjärnkocken Carmelo Greco, Ristorante Carmelo Greco i Frankfurt
Nyzeeländsk hjort erbjöd ett för mig perfekt organiserat program. Jag skulle kunna berätta en hel dag om de både yrkesmässiga och privata erfarenheter jag tagit med mig hem.
- Ricky Saward, finalist i Young Chef Exchange Program 2013

Vilt är populärt att lägga på grillen just nu och Nyzeeländsk hjort passar utmärkt att grilla. Det har en mycket mild smak och de olika köttbitarna är perfekt styckade, så att det blir ytterst lite som behöver skäras bort. På så sätt kan man arbeta mycket kostnadseffektivt.

- Ralf Bos, Bos Food

Nyzeeländsk hjort erbjuder mig en stabil, pålitlig kvalitet opåverkad av årstider. Köttet är mycket bra styckat, vilket gör att det kan tillagas direkt, utan onödig tidsspillan. Både konsistensen och den runda smaken tilltalar nästan alla våra gäster.

- Volker Drkosch*, Restaurant Victorian, Düsseldorf

Nyzeeländskt hjortkött kan utmärkt kombineras med andra produkter, och eftersom det finns att tillgå året om kan det ge impulser till en mängd olika recept och tillagningssätt. 

- Carmelo Greco*, Ristorante Carmelo Greco, Frankfurt

Kvaliteten är fantastisk och man får en väldigt bra produkt till ett passande pris. Jag lagar gärna till nyzeeländskt hjortkött sous vide, eftersom den milda köttsmaken då riktigt kommer till sin rätt. 

- Thomas Fischer, restaurang och brasserie Die Bank, Hamburg

Köttbitarna från Nyzeeländsk hjort är så bra styckade att man nästan inte behöver skära bort någonting. Köttet är väldigt användbart och kvaliteten stämmer helt enkelt.

- Michael Huber, Restaurant Huber, München

Jag vill fresta gästerna och presentera ett annorlunda klassiskt kök. Nyzeeländsk hjort är en produkt som alltid är lika utmärkt och därför ger mig den säkerhet i planeringen som behövs. Torka av köttet och låt det vila några minuter — och den förstklassiga produkten är klar att tillaga.

- Sebastian Roisch, Zenzakan, Frankfurt

Nyzeeländsk hjort kan beredas utan komplicerade tillagningsprocesser och lämnar stort utrymme för kreativitet, i synnerhet när det gäller förrätter. Genom de optimalt styckade bitarna är köttet färdigt att använda och utmärkt att tillaga. Och eftersom det också finns att tillgå i större kvantiteter hela året om, kan jag planera och kalkylera ordentligt.

- Matthias Gleiß, Restaurant Volt, Berlin